STRYKLAPPAR

Strykelapper

Stryklappar för märkning av kläder

När du ska märka kläder och textilier är våra stryklappar mycket väl lämpade. Stryklapparna har ett klister som smälter och tränger djupt in i tygfibrerna. När klistret stelnar bildas det små ”hakar” in i tygfibrerna. Detta kan liknas vid hundratals pyttesmå fiskekrokar mellan namnlappen och klädesplagget. När stryklapparna har fästs ordentligt klarar de tvätt efter tvätt i många år utan att ramla av. Våra stryklappar levereras på ett material som är särskilt utvecklat för att fästa på kläder, så detta är den mest permanenta lösningen man kan köpa.


Gör dina egna stryklappar för kläder


Så fäster du stryklappar:

  1. Ta av en namnlapp från arket och placera den på önskat ställe.
  2. Lägg det vita silikonpappret över stryklappen. Om du tappar bort detta papper kan du använda bakplåtspapper, men inte smörpapper.
  3. Sätt ditt strykjärn på full styrka. Stäng av ångan på strykjärnet!
  4. Pressa det varma strykjärnet över silikonpappret (på stryklappen) med försiktiga rörelser i ca 7-10 sekunder. Ta försiktigt, försiktigt bort silikonpappret från stryklappen. Tryck gärna med ett finger för att pressa ner klistret lite extra i fibrerna. OBS! Var försiktig så att du inte bränner dig – det är varmt! Plagget bör inte tvättas de första 12 timmarna.

Silikonpappret, som är ca 10 x 7 cm stort, ser ut som bakplåtspapper och levereras i kuvertet tillsammans med namnlapparna. Detta papper har flera funktioner. Det ser till exempel till så att du inte får klister på ditt strykjärn. När du fäster namnlappen med ett varmt strykjärn kan det komma ut lite klister på sidan av namnlappen.

Så kan du ta bort stryklappar:

Om syskon ska ärva ett plagg, eller om du vill ge det vidare, kan det vara bra att kunna ta bort den gamla stryklappen. Då har vi ett användbart tips. Leta fram ett kaffefilter (ja, faktiskt), och lägg det över stryklappen. Därefter för du ett varmt strykjärn över kaffefiltret och håller i 7-10 sekunder (prova dig fram). Då smälter klistret igen, och en del av klistret fastnar vanligtvis i kaffefiltret. Då blir det enkelt att ta bort namnlappen. Lycka till!

Priser från 99 kr. Se prisöversikten här.