Namnlappar för kläder

Namnlappar för kläder hjälper dig att hålla ordning på kläderna.

Merkelapper til klær

Bilden ovan visar mängden kläder som glömdes under loppet av ett halvår på en skola. Om du har barn som går i skola eller förskola är namnlappar för kläder en billig försäkring mot att tappa bort dyra ägodelar. Detsamma kan man också säga om du är anhörig till någon som bor på sjukhem, eller jobbar i en verksamhet som använder uniformer.

navnelapper til klær

Stryklappar eller strykfria namnlappar?

När det gäller namnlappar för kläder kan du i huvudsak välja mellan två typer: stryklappar och strykfria namnlappar. Båda har sina för- och nackdelar. I följande stycke ger vi dig en sammanställning av för- och nackdelar, samt vår rekommendation:

Stryklappar

Fördelar:

  • Klistret smälter in i tygfibrerna, och namnlappen ramlar aldrig av.
  • Tål all slags maskintvätt – upp till 90 grader.
  • Prisvärda (från 99 kr)

Nackdelar:

  • Kräver lite mer tålamod när namnlapparna ska fästas, se video:

  BESTÄLL STRYKLAPPAR  

Skapa dina stryklappar för kläder

Svart/vita lappar

Strykfria namnlappar

Fördelar:

  • Snabbt att fästa på kläder. OBS! Bör fästas på lappen med tvättråd för bästa resultat (läs artikeln om hur du fäster strykfria namnlappar på kläder).
  • Kan köpas i svart/vitt eller med fina färger.

Nackdelar:

  • Man måste räkna med att strykfria namnlappar kan ramla av efter många tvättar. Det är därför viktigt att de fästs ordentligt.

  BESTÄLL STRYKFRIA NAMNLAPPAR  

Skapa dina strykfria namnlappar för kläder

Färglappar

Vår rekommendation:

Om du har en familjemedlem på sjukhem rekommenderar vi stryklappar. Eftersom du inte har möjlighet att kolla plagget när det tas ut ur tvättmaskinen rekommenderar vi strykmärken i denna situation.

Om du har barn i förskolan eller i skolan är det en fråga om hur mycket tid du vill avsätta för märkning av kläder. Tycker du att det är helt ok att använda en halvtimme till att stryka på namnlappar rekommenderar vi stryklappar.

Om du inte vill använda mer tid än nödvändigt på märkning av kläder rekommenderar vi våra färgglada namnlappar eller våra exklusiva namnlappar. Dessa namnlappar har ett kraftigt klister och sitter bra fast i tvätt efter tvätt om du fäster namnlapparna på lappen med tvättråd.

Du hittar genvägar till alla våra namnlappar under:

Beställ namnlappar här:

Färglappar

100-tals färgglada namnlappar

Exklusiva namnlappar

Design… Camilla Rørvik

Stryklappar

För permanent märkning av kläder