Navnelapper til barn, banner

Namnlappar för barn

Namnlappar för barn är först och främst en otroligt praktisk uppfinning. De hjälper dig att hålla ordning på allt du köper till ditt barn. Alla som har upplevt det vet hur bittert det är att bli av med ett par nya vinterstövlar – eller något annat. Det känns väldigt onödigt. Namnlappar för barn är ingen stor investering, och är därför en bra och billig försäkring.


Se alla våra namnlappar


Vilka namnlappar för barn ska du välja?

Stryklappar

De flesta leverantörerna av namnlappar för barn levererar två typer av namnlappar. Den ena varianten är sepcialutvecklad för att fästa på kläder och textilier, och kallas gärna för stryklappar. Klistret på dessa namnlappar smälter ihop med tygfibrerna när de fästs med ett varmt strykjärn (se instruktionsvideo). Dessa namnlappar ger en permanent märkning av plagget. Namnlapparna ramlar inte av även om de körs ofta i tvättmaskin och torktumlare.

Mer om: | Stryklappar | Namnlappar för kläder |

Strykfria namnlappar/självhäftande

Den andra varianten av namnlappar för barn är såkallade strykfria namnlappar, självhäftande namnlappar eller klisterlappar (kärt barn har många namn). Detta är namnlappar med ett klister som är utvecklat för att fästa på hårda, släta ytor som matlåda, vattenflaska, termos, leksaker osv. Men, det har blivit allt vanligare att fästa dessa på kläder och textilier eftersom det är enklare och snabbare än att stryka på namnlappar. Du ska då vara uppmärksam på att klisterlappar som fästs på kläder och textilier inte har lika goda fästegenskaper som stryklappar, och lättare kan ramla av plagget. Det är kvaliteten på klistret som avgör hur bra namnlappen sitter på kläder och textilier. Våra färglappar och våra exklusive namnlappar håller en mycket god kvalitet, och sitter bra på kläder och textilier om du följer dessa enkla råd:

Så fäster du självhäftande namnlappar för barn på kläder och textilier:

  1. Namnlapparna sitter bäst om du fäster dem på tättvävd textil. Vi rekommenderar därför att du fäster dem på lappen med tvättråd.
  2. Fäst lappen ordentligt genom att klämma in klistret ordentligt i textilen. Detta gör du genom att använda tumme och pekfinger och pressa namnlappen hårt mot tyget (lappen med tvättråd). Särskilt viktigt är det att göra detta i hörnne. Pressa gärna hårt i 5-7 sekunder.
  3. Plagget kan användas, men vänta i 12 timmar med att tvätta plagget.

Följer du dessa råd kommer lapparna att sitta bra fast på plagget.

| Mer om strykfria namnlappar |

Namnlappar för skor

Vi har flera typer av namnlappar för barn. Utöver stryklappar och strykfria namnlappar har Smartalappar.se utvecklat helt unika skolappar som fästs i hälen på barnskon. Skolapparna är lätt synliga, och barnen tycker att det är kul att se sina egna namnlappar som ett roligt motiv i skon. På det sättet kan barnen också själva lättare hålla rätt på sina egna skor. Skolapparna levereras med en skyddshinna som förhindrar att text och motiv nöts bort av fukt och friktion.

Mer om: | Skolappar | Video: så fäster du skolappar |

Navnelapper til barn

Oavsett vilka namnlappar för barn du väljer är vår klara rekommendation att du faktiskt använder namnlappar för barn. Det sparar dig besvär och extra utgifter. OCH, personalen i förskolan kommer digga dig 🙂

Läs också:
| Experternas 10 bästa tips inför förskolestart |

Beställ namnlappar här:

Färglappar

100-tals färgglada namnlappar

Exklusiva namnlappar

Design… Camilla Rørvik

Klisterlappar i svart/vit

Traditionella namnlappar i svart/vit

Skolappar

Smart märking av barneskor

Stryklappar

För permanent märkning av kläder