VANLIGA FRÅGOR

Här hittar du svar på vanliga frågor som vi får till vår kundtjänst. Tipsa oss gärna om du tycker att vi borde lägga in fler eller andra frågor och svar.

Hur fäster jag skolappar?

  1. Ta av en genomskinlig skyddshinna (som har samma form som skolappen).
  2. Fäst skyddshinnan över en av skolapparna medan skolappen fortfarande sitter på produktarket. Pressa ut eventuella luftbubblor.
  3. Ta därefter av skolappen från produktarket och fäst skolappen i hälen på skon du vill märka. Ta gärna ut sulan ur skon om det är möjligt. Passa på att klämma ner klistret på skolappen ordentligt i sulan. Skolappen har ett mycket bra klister, och fäster vid alla slags sulor.

Läs mer om skolappar.

Hur fäster jag stryklappar?

  1. Ta av en stryklapp från det genomskinliga underlaget, och placera stryklappen på önskat ställe på tyget du ska märka. Lägg det medföljande silikonpappret över stryklappen. (Om du tappar bort silikonpappret kan du använda vanligt bakplåtspapper, men inte smörpapper.)
  2. Sätt strykjärnet på maxtemperatur. OBS! Kom ihåg att stänga av ångan!
  3. Pressa med strykjärnet över stryklappen med försiktiga rörelser i ca 7-10 sekunder, och ta därefter försiktigt bort silikonpappret. Pressa gärna lite med ett finger på stryklappen för att pressa ner klistret extra bra i fibrerna. MEN, var försiktig – det är varmt. Plagget bör inte köras i tvättmaskinen de första 12 timmarna.

Läs mer om stryklappar

Hur fäster jag självhäftande namnlappar på matlådor m.m.?

  1. Se till att föremålet du ska fästa klisterlappen på är fri från smuts och fett. Tänk på att nya matlådor ofta har ett tunt fettlager utanpå. Tvätta därför av den med diskmedel eller liknande och torka ordentligt torrt.
  2. Ta av klisterlappen från arket (det vita) och fäst lappen på önskad plats.
  3. Pressa ut eventuella luftbubblor. Föremålet bör inte köras i diskmaskinen de första 12 timmarna.

Läs med om självhäftande klisterlappar.

Hur fäster jag självhäftande namnlappar på kläder och textilier?

När du ska fästa självhäftande namnlappar på kläder och textilier är det viktigt att du fäster namnlappen på plaggets lapp med tvättråd. Kläm fast namnlappen ordentligt i tygfibrerna genom att använda tumme och pekfinger. Detta är särskilt viktigt i hörnen på namnlappen. Du bör också vänta i 12 timmar med att tvätta plagget efter att du fäst namnlappen.

Läs med om självhäftande strykfria namnlappar.

När kommer smartlapparna som jag har beställt?

Beställer du innan klockan 14.00 på vardagar produceras och skickas dina Smartalappar samma dag. Beställer du efter klockan 14.00 eller på lördag, söndag eller helgdag skickar vi följande vardag. Posten ska normalt leverera Smartlapparna hem till dig 1 till 2 dagar efter att vi skickat dem, men av erfarenhet vet vi att det kan ta 1-2 dagar extra på en del ställen i landet.

Av och till delar vi ut gratis namnlappar i samarbete med Aftonbladet och Family.se. Vid sådana kampanjer kan leveranstiden bli upp mot 10 dagar pga. stor efterfrågan.

Får jag pengarna tillbaka om jag inte är nöjd?

Ja, som första och enda leverantör av namnlappar i Sverige ger vi pengarna tillbaka till dig om du inom loppet av de första 100 dagarna efter köpet inte är nöjd med Smartlapparna. Pengarna sätts in i sin helhet på samma konto som användes vid betalning av Smartlapparna. Smartalappar.se förbehåller sig rätten att be om att få de Smartalappar du har kvar i retur, så att vi kan undersöka vad som är fel med dina Smartalappar.

Läs mer om vår namnlappsgaranti.

Kan jag få en rabattkod?

Smartalappar använder rabattkoder när vi genomför rabattkampanjer. Rabattkoder offentliggörs genom våra nyhetsbrev och vår Facebook-sida.

Kan jag köra Smartlapparna i tvättmaskin/diskmaskin?

Ja. Våra namnlappar tål tuff användning. Stryklapparna tål upp till 90 grader i disk- och tvättmaskin och kan köras i torktumlare. Du kan också skicka plagget på kemtvätt utan att vara rädd för att Smartlappen ramlar av.

De strykfria namnlapparna tål upp till 60 grader i tvättmaskinen, och kan köras i torktumlare och diskmaskin. Se till att fästa de självhäftande namnlapparna på lappen med tvättråd.

Namnlapparna kan också fästas på utrustning som används i mikrovägsugn, och tål även att bli kokt i vatten (sterilisering) utan att ramla av.

Hur kan jag betala på Smartalappar.se?

På Smartlappar.se kan du betala med Klarna check-out.

Hur mycket text kan jag skriva på en namnelapp?

Du kan skriva upp till 18 tecken (inklusive mellanslag) på envar av de tre raderna. Du kan själv välja om du ska skriva på en, två eller tre rader. Om du skriver på två rader kommer texten automatiskt att centreras för ett snyggt resultat. Har ditt barn många namn eller ett långt namn kan du använda initialer eller skriva namnet över två rader. För att lättare kunna läsa telefonnumret rekommenderar vi att du skriver ett mellanrum mellan talen, t.ex. 0418-49 54 54 istället för 0418495454. Storleken på texten styrs automatiskt av hur mycket information du skriver på namnlappen. Om du tycker att texten blir för liten kan du välja att ta bort motivet på namnlappen. Då kommer texten automatiskt att bli lite större.